Itt az indok: ezért menesztették a munkácsi magyar iskola igazgatóját

17 év munkaviszony után menesztették a Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját. Schink István egyben a Munkácsi Városi Tanács KMKSZ-frakciójának vezetője is.

Az iskola tantestülete nyilatkozatban tiltakozott a megalapozatlan, a közösséget bántó és sértő döntés kapcsán, és kijelentették: „A jelenlegi nehéz helyzetben Schink István igazgató menesztése nem szolgálja sem iskolánk zökkenőmentes működését, sem a nemzetiségek közötti békés együttélést, sem a bizalmat a város vezetése felé”.

Rajtuk kívül a Munkácsi Városi Tanács képviselőinek egy része is tiltakozott a politikai indíttatású döntés ellen.

Az ügy kapcsán a Kárpáti Igaz Szó megkérdezte a Munkácsi kistérség oktatási osztályának vezetőjétől, mégis milyen indokkal bocsátották el az iskola igazgatóját?

Krisinec-Angyalosi Katalin szűkszavúan csak annyit válaszolt, „azért, mert már nyugdíjas korú.”

Amikor szóvá tették, hogy a munkaszerződése 2024-ig szólt, annyit válaszolt, a szerződés egy pontja lehetővé tette, hogy felbontsák a munkaviszonyát, amit most az igazgató korára hivatkozva meg is tettek.

A lap megtudta, új embert még nem neveztek ki a helyére, ideiglenesen az igazgatóhelyettest bízták meg a direktori feladatok ellátásával. Az iskolában még tart a téli szünidő, hiszen a Munkácsi kistérségben egészen február 15-ig pihennek a gyerekek. Kárpátalján itt a leghosszabb a vakáció.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: