Üzentek a frontról a kárpátaljai magyarok

A háború kitörése óta először találkozott egymással a fronton Fegyir Sándor és Traski Viktor. A nagy találkozást fotó is megörökítette, amit Fegyir Sándor Facebook-oldalán is megosztott, ahol kiemelte, mindketten felvállalják magyar származásúkat, békeidőben az Ungvári Nemzeti Egyetemen tanítanak, a háború kitörése után pedig több száz társukhoz hasonlóan jelentkeztek a hadseregbe, hogy megvédjék Ukrajnát - írta a Kárpáti Igaz Szó.

Bejegyzésében a professzor kiemelte, hogy míg ő a gyalogságnál, Traski a 128. kárpátaljai dandárnál a tüzérségnél szolgál.

„Látjuk, hogy egyes gátlástalan politikusok mindent megtesznek azért, hogy a magyarok és az ukránok egymás ellen forduljanak. Mesterségesen botrányokat szítanak, konfliktusokat gerjesztenek. De az emberek bölcsebbek, mint a politikusok, és Magyarországon az emberek megértik, hogy a világ békéjének legfőbb veszélye Oroszország agressziója” – írta Fegyir Sándor, hozzátéve, azzal, hogy megvédik Ukrajnát, egész Európát védik. Hozzátette: a fronton folyamatosan érzik a támogatást Magyarországról, a magyarság részéről, Budapestről, Debrecenből, Nyíregyházáról, Záhonyból és más városokból, falvakból. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy zoknikat, éjjellátókat és hét darab drónt is vásároltak a magyarok adományaiból az ukrán fronton harcoló kárpátaljai katonáknak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: