Kárpátalján mentőautó fuvarozta a mozgósítás elől menekülő férfiakat a zöldhatárhoz

A rendőrség, a migrációs szolgálat és a határőrség által közösen végrehajtott rajtaütés eredményeként őrizetbe vettek egy mentőst az Ungvári járásban, akit azzal gyanúsítanak, hogy társával hadköteles férfiaknak segítettek elhagyni az országot a zöldhatáron keresztül – közölte a megyei rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

A 24 és 25 éves gyanúsított mentőautóval szállította Nagyberezna környékére klienseit, akik fejenként 3000 dollárt fizettek ezért a szolgáltatásért. A férfiak pontos útmutatást kaptak arról, hogy az ukrán-szlovák határszakasz ezen részén hol juthatnak át legkönnyebben Szlovákiába. A megkülönböztető jelzések használatával a mentősök gond nélkül jutottak át az utak mentén felállított ideiglenes ellenőrzőpontokon. A rajtaütéskor az egyik szervező mellett két hadköteles korú ukrán állampolgárt is előállított a hatóság. A nyomozás jelenlegi állása szerint a járművet az egyik helyi mentőállomásról szerezte az egyik embercsempész, aki maga is mentőorvosként dolgozik. A rajtaütéskor az egyik mentőst őrizetbe vette a hatóság, őt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Az Ungvári Járási Ügyészség büntetőeljárást indított az esettel kapcsolatban. A fogvatartott tettestársát még keresi a rendőrség.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: