Készül a törvény: büntetés vár az Ukrajnát illegálisan elhagyó férfiakra

Ukrajnában törvénytervezet készül a háború alatt Ukrajnát illegálisan elhagyó férfiak megbüntetésére, a jogszabály elfogadása a Legfelső Tanács és a kormány közös kezdeményezése lesz – jelentette be csütörtökön Ihor Klimenko belügyminiszter az RBK-Ukrajina hírportálnak adott interjújában, melyet a Kárpát.in.ua szemlézett.

Mint Klimenko elmondta, jelenleg nem jár büntetés azoknak, akik illegálisan lépték át a határt, majd visszatértek Ukrajnába. „A mai napig ilyen szabályok és korlátozások nem születtek, de úgy gondolom, hogy a háború befejezése után az állam mindent megtesz azért, hogy minden állampolgárt emlékeztessen arra, amit a háború alatt tett. Mármint azokat, akik illegálisan lépték át a határt” – hangsúlyozta.

A belügyminiszter jelezte: ez az intézkedés a kormány és a Legfelső Tanács képviselőinek közös kezdeményezése lesz. „Azt hiszem, ez törvény lesz” – tette hozzá. Szerinte most folyik a nemzetközi tapasztalatok vizsgálata. „Hogyan bánjunk azokkal az állampolgárainkkal, akik már egyszer megsértették a törvényt? Felelniük kell a törvénysértésért. Úgy gondolom, minden állampolgárunk akarja ezt, és megérti az államot, ha korlátozzák a törvénysértő állampolgárok további mozgását, legalábbis a külföldre utazását” – mutatott rá Ihor Klimenko.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: