Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a palágykomoróci gyerekgyilkost

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott az a férfi, aki 2021. október 2-án különös kegyetlenséggel megölte mostohalányát, annak testvérét pedig megsebesítette. Az eset az ungvári járási Palágykomorócon történt – számolt be honlapján a megyei ügyészség.

„Az ügyész a bíróságon bebizonyította, hogy a gyanúsított és felesége között vita támadt, melynek a gyerekek is szemtanúi voltak. A férfi 10 éves mostohalánya is látta az anya és a mostohaapa veszekedését, megpróbálta elkerülni a konfliktust, ezért úgy döntött, elhagyja a házat. A férfi utolérte a lányt, berángatta az épületbe, majd ittas állapotban legalább 75 ütést mért rá, ami végzetesnek bizonyult. Továbbá a mostohaapa könnyű testi sérülést okozott a nő másik, 5 éves lányának is” – áll a közleményben.

A rendfenntartók tájékoztatása szerint a 10 éves gyermek megverése után az anya nem tett semmit annak megmentéséért. A nő ellen a vádemelés jelenleg folyamatban van, neki kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie - írta a Kárpáti Igaz Szó.

„A tárgyalás során a gyanúsított tagadta a gyilkosság elkövetését. Megállapítást nyert, hogy a férfit korábbi házasságában családon belüli erőszak miatt már vonták közigazgatási felelősségre” – derül ki a tájékoztatóból.

A rendfenntartók közleménye szerint a bíróság arról is döntött, hogy az elítéltet a fiatalabb mostohalány törvényes képviselője javára 100 000 hrivnya erkölcsi kártérítés megfizetésére kötelezi.

Az ítélet nem jogerős, lehetőség van fellebbezésre. A gyanúsítottat továbbra is őrizetben tartják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: