Megszavazták az orvosi kannabisz legalizálását Ukrajnában

A Legfelső Tanács csütörtöki ülésén elfogadta az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló 7457. számú törvénytervezetet, a képviselők első olvasatban megszavazták a forradalminak számító jogszabályt – közölte a Kárpát.in.ua hírportál Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő Telegram-csatornájára hivatkozva.

A jelentés szerint a törvényt 268 igen szavazattal fogadta el a parlament. A jogszabály a kender nemzetségbe tartozó növények (kannabisz) gyógyászati, ipari célú, tudományos és tudományos-műszaki célú forgalmának legalizálását írja elő. Célja a feltételek megteremtése a háború következtében keletkezett onkológiai megbetegedések és poszttraumás stressz zavarok kezeléséhez való hozzáférés növeléséhez.

A kannabisz, gyanta, kivonatok és tinktúrák, valamint a tetrahidro-kannabinol (THC) – az első és eddig egyetlen, egyes országokban jelenleg orvosi használatra engedélyezett kannabinoid – korlátozott legalizálása várható. A szintetikus THC-n alapuló gyógyszereket számos nyugati országban alkalmazzák a rák kemoterápia mellékhatásainak kiküszöbölésére. Tanulmányok igazolják, hogy hatásosak lehetnek glaukóma, Tourette-szindróma, skizofrénia, különféle pszichózisok, fantomfájdalom, neuropátiás fájdalom és néhány egyéb betegség esetén.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: