Kiegyensúlyozottabb lesz az áramkimaradások ütemezése Ukrajnában

Az áramkimaradások ütemezése Oroszország további célzott támadásai esetén kiegyensúlyozottabb lesz, jelenleg a terv frissítés alatt áll – mondta Volodimir Kudrickij, az Ukrenerho állami áramszolgáltató vezetője az RBK-Ukrajina hírportálnak adott interjújában, melyet a Kárpáti Igaz Szó szemlézett.

„A lakosságot érintő ütemtervet helyileg majd határozzák meg. A rendszer kiegyensúlyozott lesz, figyelembe véve a tavalyi év tapasztalatait. Emellett kijelenthetem, hogy tavaly őszhöz képest napjainkban sokkal több kritikus infrastrukturális létesítmény – kórház, kazánház, iskola, óvoda, szivattyútelep – van felszerelve autonóm áramforrással” – jegyezte meg.

Hozzátette, szerinte a kritikus infrastruktúra létesítményeinek generátorokkal való felszerelése nemcsak azok stabilitását erősíti, hanem a szükséges rugalmasságot is biztosítja, amennyiben hirtelen korlátozások lépnek életbe.

„Még egy fontos tény: az Energiaügyi Minisztérium közzétette a lehetséges lekapcsolási ütemterveket, ez azonban nem jelenti azt, hogy alkalmazni is fogják azokat. Ettől függetlenül készen kell állnunk” – tette hozzá Volodimir Kudrickij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: