Ukrajnában készül a hadkötelesek mindenre kiterjedő központosított nyilvántartásának adatbázisa

Ukrajnában folyik a hadkötelesek központosított egységes állami nyilvántartásának a feltöltése, ami lehetővé teszi a hadkiegészítő parancsnokságok számára, hogy automatikusan adatokat kapjanak számos állami intézmény nyilvántartásából, elsősorban a Belügyminisztériumtól, a Pénzügyminisztériumtól és az Egészségügyi Minisztériumtól – közölte az RBK-Ukrajina hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua.

A Védelmi Minisztérium csökkenteni kívánja a bürokratikus eljárásokat annak érdekében, hogy az állampolgároknak kevesebbszer felkeresniük a területi toborzási és szociális támogatási központokat igazolásokért vagy engedélyekért. Az reformterv egyik kulcsfontosságú folyamata a sorkötelesek, hadkötelesek és tartalékosok egységes állami nyilvántartási adatbázisának feltöltése.

A jelenlegi szakaszban a Védelmi Minisztérium a központi nyilvántartás és az információs és távközlési rendszerek, az adatbázisok (-bankok), adminisztrátorok, ügyintézők, állami szervek közötti információcsere megszervezésén dolgozik a sorkötelesek, hadkötelesek és tartalékosok személyes adatai nyilvántartási minőségének a javítása érdekében.

A Védelmi Minisztérium jelenleg azon dolgozik, hogy létrehozza a következő hivatalokkal való információcsere mechanizmusait: Pénzügyminisztérium, Belügyminisztérium, Oktatási és Tudományos Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Egészségügyi Minisztérium, Nyugdíjalap, a Legfőbb Ügyészség a közös rendeletek aláírásának megszervezése érdekében.

A következő szakaszokban a tervek szerint a Védelmi Minisztérium megszervezi a közös rendeletek aláírását az elektronikus információcsere rendjének jóváhagyásáról a Szociálpolitikai Minisztériummal, a Veteránügyi Minisztériummal és másokkal.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: