„Ezt a tragédiát el lehetett volna kerülni” - Vizsgálatot indítanak a kárpátaljai dandárt ért orosz rakétacsapás ügyében

Ukrajna vizsgálatot indít a munkácsi 128-as számú különálló hegyi rohamdandárt ért, több mint húsz halottal és számos sebesüléssel járó orosz rakétacsapás ügyében – derült ki az ukrán elnök vasárnap esti bejelentéséből.

„Ezt a tragédiát el lehetett volna kerülni” – szögezte le az NBC amerikai televíziónak adott interjújában Volodimir Zelenszkij, és megismételte: az orosz erők kivonásáig nem lehet tűzszünetről tárgyalni.

„Az Egyesült Államok tudja, hogy nem vagyok hajlandó terroristákkal tárgyalni, mert az ő szavuk semmit sem jelent” – fogalmazott az ukrán államfő, hozzátéve, hogy jelenleg semmiféle kapcsolata nincs orosz tisztségviselőkkel.

Tagadta egyúttal, hogy patthelyzet alakult volna ki a frontokon, ám elismerte, hogy Ukrajnának nincs megfelelő légvédelme, ennek hiányában pedig az ukrán erők nem tudnak megfelelő sebességgel előre haladni.

A hegyi rohamdandár katonái pénteken vesztették életüket a frontvonal közelében, Zaporizzsja megyében, miután légicsapás érte a rendezvényt, amelyen részt vettek. Kárpátalján a tragédia nyomán háromnapos gyászt rendeltek el. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: