Hátborzongató gyilkosságot követett el egy ukrán férfi

Hátborzongató gyilkosságot követett el a lengyelországi Pushchykovon egy ukrajnai férfi - írta a Kárpáti Igaz Szó.

Beismerte bűnösségét a poznani ügyészségen tartott kihallgatásán az az ukrajnai férfi, akit szombaton vett őrizetbe a lengyel rendőrség családja meggyilkolásának gyanújával.

A poznańi kerületi ügyészség szóvivője az Ukrinform tudósítójának elmondta, hogy a 42 éves ukrajnai családapa, aki 2019 óta él Lengyelországban, Poznan külvárosában, a kihallgatáson elismerte, hogy megölte 29 éves feleségét és két kiskorú lányát. Elmondása szerint szörnyű tettét a november 13-ról 14-re virradó éjszaka követte el. A felesége állítólag felhánytorgatta neki, hogy túl sokat iszik, nem dolgozik, adósságai vannak, ezért úgy döntött, megöli. A gyanúsított elismerte, hogy megfojtotta párját, majd amikor az egyik kislánya felébredt, úgy döntött, hogy a gyerekeket is megöli.

A gyanúsított ezt követően több napig még a házban maradt meggyilkolt felesége és másfél, valamint négy és fél éves gyermekei holttestével. Ezt követően november 18-án az egyik poznańi bevásárlóközpont biztonsági szolgálatához fordult, és beismerte a gyilkosságot. A rendőrök ekkor vették őrizetbe.

A gyanúsítottal szemben három hónapra szóló ideiglenes letartóztatási parancsot nyújtottak be a bírósághoz. Életfogytiglani börtönbüntetés várhat rá.

Az ügy Ukrajna Wroclawi Főkonzulátusa ellenőrzése alatt áll.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: