Videón, ahogy az oroszok pusztító csapást mérnek a munkácsi 128-as dandár katonáira

Az orosz csapatok által készített drónfelvételt Andrij Caplijenko ukrán újságíró Telegram-csatornáján osztotta meg. Eddigi információk szerint a kárpátaljai dandár 28 katonája vesztette életét és 53-an sebesültek meg a támadásban. A dandárban sok kárpátaljai magyar is szolgál - írta a Kárpáti Igaz Szó.

A drónvideón látható, ahogy az orosz haderő pusztító csapást mér arra a frontvonal közeli településre, ahol a munkácsi 128. önálló hegyi rohamdandár katonái tartózkodtak. A felvételeken láthatóak a robbanás utáni állapotok.

A támadásról az az orosz megfigyelődrón készített felvételeket, amely vélhetően a csapáshoz meghatározta az egység pozícióját. A zömében tiszti rangban lévő katonák azért gyűltek össze a Zaporizzsja megyei faluban, hogy a tüzérség napja alkalmából kitüntetéseket vegyenek át.

A kijevi katonai vezetés továbbra sem közölt hivatalos adatokat a halottak és a sebesültek számáról. Az elsődleges információk arról szóltak, hogy az orosz rakétacsapás következtében legalább 22 katona halt meg a munkácsi 128-as hegyi dandár kötelékéből. Mihajlo Volinec parlamenti képviselő, saját meg nem nevezett forrásaira hivatkozva vasárnap délben azt közölte, hogy eddig 28 katona halálát erősítették meg, továbbá 53-an sebesültek meg a támadásban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: