CNN: Ukrajna jövő nyárra elveszítheti a háborút

„Velünk sincs garancia a sikerre, de nélkülünk biztosan elbuknak” – nyilatkozta egy magas rangú amerikai katonai tisztviselő pénteken a CNN-nek arra utalva, hogy Ukrajna az amerikai segélyek nélkül rövid időn belül elveszítheti a háborút Oroszország ellen.

Amerika és szövetségesei jelenleg azt mérlegelik, hogy milyen hatásai lehetnek hosszú távon annak, ha Ukrajna magára maradna a háborúban – közölte több amerikai és európai tisztviselő a CNN-nel.

Mint elmondták, a legaggasztóbb az, hogy a még az amerikai támogatásokkal együtt is elakadt ukrán ellentámadási kísérletek végleg kudarcba fulladnának, közölte az Index

Mint a CNN írja, a nyugati tisztviselők attól tartanak, hogy az amerikai támogatás további késedelme vagy kiesése hatással lesz a szövetségesek által nyújtott segítségre is. Nagy az esélye annak, hogy ha az Egyesült Államok nem folytatja a támogatást, akkor az európai országok is követni fogják ebben.

A CNN-nek nyilatkozva az egyik magas rangú amerikai katonai tisztviselő azt mondta, hogy számításai szerint Ukrajna mindössze néhány hónapig bírná ki az USA és a NATO segítsége nélkül,

ÉS NYÁRRA JELENTŐSEN VISSZASZORULHATNA AZ UKRÁN HADSEREG, VAGY AKÁR VERESÉG IS BEKÖVETKEZHETNE.

További amerikai segítség nélkül – a CNN-nek nyilatkozó nyugati tisztviselők értékelése szerint – Ukrajnának először a nagy hatótávolságú, majd a légvédelmi rakétái, később pedig a tüzérségi lőszerei és a rövid hatótávolságú rakétái (például a vállról indítható Javelin páncéltörő rakéták) és a Stinger légvédelmi rakétái fogynának el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: