Ezért nem mozgósítják a parlamenti képviselőket Ukrajnában

A parlament alelnöke, Olekszandr Kornyijenko úgy véli, hogy a parlamenti képviselők mobilizálásának napirenden tartása az orosz megszállók kezére játszik - írta a Kárpáti Igaz Szó. A politikus az Ukrinformnak adott interjúban kifejtette, több oka is van annak, hogy a polgárok e kategóriájára nem vonatkozik az általános szabály.

„Ha mozgósítanák a képviselőket, nem lenne, aki szavazzon, elfogadja a törvényeket, többek között a költségvetést” – magyarázta Kornyijenko. Hozzátette: ez zavarná az állam funkcionálását.  A parlament alelnöke azt is felvetette, hogy a katonai szolgálatra behívott honatyáknak, amennyiben a frontvonalban lennének, havonta minimum 100 ezer hrivnya járna, ami jelentősen több a mostani fizetésüknél. A politikus úgy véli, hogy ez sem tetszene az embereknek.

„Úgy gondolom, ha képviselők és családtagjaik ritkábban tennének olyat, amit a közvélemény elítél – különös tekintettel a háborús időkre – akkor ez a kérdés ritkábban merülne fel a polgárok körében” – húzta alá Kornyijenko, aki szerint a problémát az orosz propaganda felfújja, hisz az ellenség számára előnyös lenne, ha az ország parlament nélkül maradna.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: