Denisz Smihal megnevezte Ukrajna hét fő feladatát 2024-re

Ukrajna nehéz út előtt áll, Denisz Smihal miniszterelnök hét fő feladatot emelt ki az ország számára idén - írta a Kárpát.in.ua.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a háborút az nyeri meg, akinek erősebb a gazdasága, megbízhatóbbak a partnerei és képes hatékonyan megsemmisíteni az ellenséget.

Az első feladat a védelmi ipari komplexumot érinti.

„Fontos, hogy a lehető legtöbb fegyvert magunk állítsuk elő” – jegyezte meg Smihal.

A második feladat Ukrajna anyagi forrásainak biztosítása, ezért Kijev folyamatosan együttműködik partnerekkel – Japántól az USA-ig. A kormány illetékesei jelenleg pénzügyi forrásokat keresnek az idei 37 milliárd dolláros szükséglet fedezésére.

A harmadik cél az orosz vagyon elkobzása, amely Ukrajna anyagi forrásokkal való ellátásához is kapcsolódik.

A negyedik cél a gazdasági fellendülés. E feladat teljesítése érdekében Ukrajna költségvetésében idén 45 milliárd hrivnyát különítettek el a vállalkozások megsegítésére. Támogatásokról, kedvezményes hitelekről, ipari parkokról, nagyberuházási projektekről, háborús kockázati biztosításról, új exportpiacokról van szó.

Az ötödik cél a gazdaságot támogató logisztika. Ennek érdekében Ukrajna kikötői kapacitásokat telepít és új ellenőrző pontokat indít, illetve továbbra is pragmatikus partnerséget épít szomszédjaival.

A hatodik feladat az újjáépítés folytatása. Ennek érdekében az eRecovery program fejlesztését, az energiavédelem erősítését és az iskolák, kórházak óvóhellyel való biztosítását tervezik. E cél magába foglalja a humanitárius aknamentesítést is.

A hetedik feladat Ukrajna európai integrációja.

„Most van lehetőségünk, és ki fogjuk használni. Megkezdjük a tárgyalásokat az EU-val a csatlakozásunkról. Tárgyaló csapatot alakítunk. Az EU mint cél és az EU mint út egyformán fontos. Ez erősebbé teszi országunkat” – hangsúlyozta Smihal.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !