Kárpátalja kormányzója tárgyalt a megyei áramszolgáltató vállalat vezetőivel

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője vasárnap tanácskozást tartott a Zakarpattyaoblenerho vezetőivel - számolt be a Kárpát.in.ua. 

A megyei áramszolgáltató központi hivatalában tartott megbeszélésen a kormányzó mellett a járási közigazgatási hivatalok vezetői, valamint a rendőrség, a Biztonsági Szolgálat és több kistérség vezetője vett részt. 

Viktor Mikita elmondta, hogy a lakosságtól hozzá érkező panaszok túlnyomó többsége a rendszertelen áramszünetekkel kapcsolatosak. Mint fogalmazott, az emberek készek takarékoskodni és az áramszüneteket is elfogadják, ugyanakkor mindenkinek jogában áll megtudni, hogy mikor kerül sor az újabb kikapcsolásra, hogy ennek megfelelően tudja alakítani a saját és családja életét. 

Ami a vállalkozásokat illeti, a kormányzó azt javasolja a számukra, hogy szerezzenek be áramfejlesztőket. Mint fogalmazott: mindenkinek egyenlő feltételek mellett kell felkészülnie a nehéz téli időszakra. 

A megye üzemanyag ellátását illetően Viktor Mikita hangsúlyozta, hogy ezt a kérdést folyamatos felügyelet alatt tartják, miként mostantól már a megyei áramszolgáltató munkáját is koordinálni fogják, hogy segítsék azt a kötelezettségei hatékonyabb elvégzésében.

A gyűlésen a Kárpátalja hetilap beszámolója szerint következőkről döntöttek:

  • Szervezettség az óránkénti lekapcsolásokat illetően az ütemterv szerinti lekapcsolási idő túllépésének bejelentésével. A járási vezetőknek figyelemmel kell kísérniük ezt a folyamatot, és regionális szintű elemzéseket kell biztosítaniuk.
  • A Facebookon kommunikációs csatorna jön létre, ahol a kárpátaljaiak jelezhetik majd az áramszünetekkel kapcsolatos szabálysértéseket.
  • Végezetül több mint 20 ezer köbméter tűzifa felhalmozására utasították a megyei erdészeti hivatal vezetőségét.