Rendőrök működtettek egy kábítószer-laboratóriumot Kárpátalján

Az Állami Nyomozó Ügynökség az Országos Rendőr-főkapitányság Stratégiai Nyomozói Főosztályával közösen nagyszabású akciót hajtott végre, melynek során felszámolták egy kábítószerbanda illegális tevékenységét Kárpátalján - írta a Kárpáti Igaz Szó.

A csoportban civilek és rendőrök egyaránt voltak. A csoport tagjai pszichotróp szerek laboratóriumi körülmények között történő illegális előállításával foglalkoztak.

A „vállalkozást” három kárpátaljai lakos szervezte. Több régióból toboroztak embereket, akiknek az értékesítés volt a dolguk. Az ungvári járás egyik településének határán, egy magánház alagsorában rendezték be a laboratóriumot, melyben hetente átlagosan 25 kg kábítószert állítottak elő.

Az előzetes becslések szerint a csoport havi forgalma egy-két millió dollár között mozoghatott. Az árut Ukrajna-szerte kereskedőkön vagy a közösségi hálókon keresztül értékesítették. A támadóknak még egy zárt Telegram csatornájuk is volt. Az Ukrajna területén végzett 53 házkutatás során lefoglalt kábítószerek, pszichotróp anyagok, analógjaik és prekurzoraik összértéke több mint 1 millió amerikai dollár.

13 embert vettek őrizetbe, köztük a rendvédelmi szervek képviselőit, akik ellen bűnszervezetben való részvétel, kábítószer illegális előállítása, tárolása és értékesítése, valamint kábítószer-csempészet gyanúja miatt emeltek vádat. A vádlottak 12 évig terjedő szabadságvesztésre és vagyonelkobzásra számíthatnak.