Ingyen meleg ebédet biztosítanak a rászorulóknak Ungváron

Továbbra is tart az ungvári Bozdos parkban az a téli jótékonysági akció, amelynek keretében meleg ebédet biztosítanak minden rászorulónak. Itt, a meghatározott napokon, tábori konyha biztosítja az idelátogatók étkeztetését. A munkarend illetve az akció egyéb részletei megtalálhatók az Ungvári Városi Tanács internetes portálján - írta a Kárpát.in.ua. 

A kezdeményezés szervezői: az „Élet Minősége Alapítvány”, az Ungvári Városi Tanács és a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának kárpátaljai kirendeltsége. A kampány célja, hogy egy tál meleg étellel vagy itallal segítsék az áram és fűtés nélkül maradt ungváriakat, a lakóhelyüket elhagyni kényszerülteket valamint mindenkit, aki rászorul – mondta Natália Zsuravljova, az „Élet Minősége Alapítvány” igazgatótanácsának elnöke. 

Az “Élet Minősége Alapítvány” biztosítja az alapanyagokat, az önkéntesek pedig az étel adagolásában vesznek részt. Az ételosztásban segédkezők nagyobb része szintén áttelepült, akárcsak Natália, aki a Donyeck megyei Ugledárból érkezett. Natália annak ellenére sem csügged, amit a háború kitörése óta meg kellett élnie. A Katasztrófavédelem mentési részlege örömmel bocsátottta rendelkezésre felszerelését egy jó ügy érdekében. 

A kínálatban levesek és főételek illetve forró tea és péksütemények is vannak. Mindezt a Katasztrófavédelem Speciális Mentési Részlegének szakácsai készítik. A nehéz helyzetbe került ungváriak és az áttelepültek hálásak a segítségért. 

A téli jótékonysági akció december végén indult és a szervezők szerint addig tart majd, amíg szükség lesz rá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: