Kanada kész támogatni a Kárpátalja számára fontos projektek megvalósítását

Munkalátogatást tett Kárpátalján Larisa Galadza-Cronin, Kanada rendkívüli és meghatalmazott ukrajnai nagykövete - közölte Viktor Mikita, a megyei katonai adminisztráció vezetője.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a legmagasabb szintű diplomatákat fogadhatjuk. Kiemelendő, hogy a nagykövet ukrán gyökerekkel rendelkezik, és tökéletesen beszél ukránul” – mondta el.

Kanada a nagyszabású háború első napjaitól kezdve Ukrajna mellett állt a szuverenitásunkért és függetlenségünkért folytatott harcban. A rendszeres katonai segítségnyújtás és az Oroszországi Föderáció elleni szankciók támogatása minden nap segít az ellenség legyőzésében. Őszintén hálásak vagyunk azért, hogy a világ vezetői támogatják hazánkat” – tette hozzá.

Kanada vezető szerepet tölt be a precedensek megvalósításában. Az ország parlamentje volt az első, amely jogszabályba foglalta a lefoglalt orosz vagyon Ukrajna javára történő felhasználásának lehetőségét - írta a Kárpát.in.ua.

A találkozó során tájékoztatták a nagykövetet a menekültek helyzetéről, valamint a humanitárius, oktatási és szociális projektekről.

„Külön kitértünk a régió gazdasági potenciáljának fejlesztését célzó kezdeményezésekre. Bemutattam azokat a projekteket, amelyeken csapatunk dolgozik, illetve azokat, amelyek már megvalósultak” – tájékoztatott Mikita.

Megvitatták azokat a projekteket is, amelyeket Kanada támogathat, és amelyek hatékonyan befolyásolják térségünk gazdaságának fejlődését. Elsősorban a területfejlesztés gazdasági projektjeire koncentráltak, amelyek biztosítják az új munkahelyek teremtését, a termelés fejlesztését, az export növekedését és az adók beérkezését a helyi költségvetésbe, ennek eredményeként pedig hozzájárulnak a kistérségek pénzügyi kapacitásának fejlesztéséhez és a fegyveres erők támogatásához.

A nagykövet elismerte a megyei szintű gazdaságfejlesztési kérdések stratégiai megközelítését, a felek megállapodtak, hogy kanadai támogatja majd vidékünk projektjeit. (Fotó: Viktor Mikita/Facebook)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: