Kárpátalja fűtőberendezéseket kapott az Egyesült Államoktól

Earl Irving Mack amerikai üzletember, az Egyesült Államok egykori finnországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete több mint 300 hőlégfúvót hozott Kárpátaljára a legyőzhetetlenségi pontok gyors felfűtésére - számolt be a Kárpát.in.ua.

A segélyt a megyei katonai adminisztráció épületében adták át.

„Túlzás nélkül – ez egy bibliai méretű háború. Eszembe jut a Dávid és Góliát példázata. Az egész világ csodálja Ukrajnát, mert Dávidhoz hasonlóan ellenáll egy nagy erőnek, és győz. Biztosíthatom Önöket arról, hogy az egész szabad demokratikus világot ledöbbentette, ahogyan harcolnak – hangsúlyozta Mr. Earl Irving Mack. – Hat héttel ezelőtt nagy tételben hoztunk ipari generátorokat Ukrajnába, amelyek összesen 250 ezer embert tudnak ellátni fűtéssel. Ma 380 hőlégfúvót hoztunk, amelyek nagy helyiségek felfűtésére képesek. A fűtőberendezéseket Volodimir Zelenszkij kérésére vásároltuk.”

Viktor Mikita megjegyezte, hogy ez igen jelentős segítség, de célszerűbb lenne gázkazánokhoz 0,5 kW teljesítményű powerbankokat vásárolni, hiszen a megyében csaknem 27 ezer háztartásban szünetel a fűtés áramhiány esetén. Hozzátette továbbá, hogy mivel Kárpátalja felelős a Herszon megyei Tyahini kistérségért, nem zárja ki, hogy a hőlégfűvók egy részét elküldik oda.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: