Hétvégre rövidebb áramszüneteket ígér az Ukrenergo

Az ukrán állami energiaszolgáltató vállalat tájékoztatása szerint, mivel a hétvégére enyhe felmelegedést jósolnak meteorológusok, január 14-én és 15-én várhatóan csökkenni fog a fogyasztás és emiatt rövidülhet az áramszünetek hossza az országban – írja a Korrespondent hírportál nyomán a Kárpáti Igaz Szó.

„Hétvégén felmelegedés várható, így ismét könnyebb lesz a fogyasztást a jelenlegi termelési volumenünkhöz igazítani – jelentette ki Volodimir Kudrickij az egyik országos tévécsatornán. Az Ukrenergo vállalat vezérigazgatója megjegyezte, hogy az energetikai mérnökök azon dolgoznak, hogy növeljék a termelést és felgyorsítsák az orosz támadásokban megrongálódott vagy megsemmisült erőművek helyreállítását, hogy csökkentsék az áramfogyasztás korlátozását.

„Most azon dolgozunk, hogy „kifacsarjuk” az energiarendszerből a potenciálisan meglévő összes termelőkapacitást, felgyorsítsuk javításokat, és növeljük a termelési kapacitást” – jelentette ki Kudrickij. Hozzátette: fontos, hogy az ukránok továbbra is spóroljanak az árammal. Ez különösen igaz a hideg évszakra, amikor a fogyasztás jelentősen megnő, és a rendelkezésre álló kapacitásokkal nem tudják fedezni a szükségleteket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: