A szexuális nevelés bevezetését kérik az ukrajnai iskolákban

Az államfő válaszolt a kötelező szexuális nevelés oktatási rendszerben történő bevezetéséről szóló petícióra, mely megszerezte az elbíráláshoz szükséges aláírásokat, eddig csaknem 26 ezren támogatták  - írta a Kárpáti Igaz Szó.

A felhívás szerzői úgy vélik, hogy a tanulóknak ismerniük kell a pubertás korhoz kapcsolódó fiziológiai és pszichológiai változásokat, a fogamzásgátlás módszereit, a nem tervezett terhességet, az egyéni védekezési módszereket, valamint ismerniük kell a jogszabályokat és a beleegyezés kultúrájának alapjait.

Az elnök megbízta a Miniszteri Kabinetet az erre vonatkozó javaslatok kidolgozásával. A kormánynak tájékoztatnia kell őt és a dokumentum szerzőjét a felülvizsgálat eredményéről.

Az Oktatási Minisztérium ennek kapcsán megjegyezte, hogy a szexuális nevelés elemei már szerepelnek az olyan kötelező tantárgyakban, mint az Egészségügyi alapismeretek, a Biológia, a Polgári nevelés, illetve az olyan fakultatív tárgyakban, mint az „Én – egészségem – életem”, „Védd meg magad a HIV-től”/„AIDS ellenes iskola” és mások.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: