Beregszászban három utcát neveztek át ukrán katonák tiszteletére

Lezajlott a VIII. összehívású Beregszászi Városi Tanács 26. ülése - számolt be Babják Zoltán polgármester. 

"Az ülés kezdetén támogattuk Barta Gábor és Molnár László képviselő-testületi tagok mandátumának idő előtti megszüntetését, melyet maguk a képviselők kérelmeztek. A jövőben – a jelenlegi eljárás szerint – helyükre más személyek kerülnek a képviselő-testületbe." - írta bejegyzésében Babják. 

A képviselők ezt követően támogatták az ukrán fegyveres erők katonai alakulatainak anyagi és technikai támogatási programját, valamint az egységeknek biztosított fősegélynyújtást is. Elfogadták továbbá a beruházási és jogi támogatási, nemzetközi és innovációs támogatási osztállyal kapcsolatos határozatokat, amely továbbra is működik majd a városi tanácsnál. 

Jóváhagyták ezenkívül egy memorandumot a Tisza ETT-tel, amelynek célja a hulladékválogató üzem építésének befejezése a Jánosi Elöljárói Körzetben. 

Az ülésen támogatták a Beregszászi kistérség településeinek orosz vagy szovjet elnevezésű utcáinak átnevezését is. 

Az ülésen támogatták, hogy Beregszászban a Bolugyanszkij utcát Makszim Alekszejenkóra nevezzék át, a Kígyósi (Puskin) utca Szerhij Levcsuk nevét viselje, a Tavasz utca pedig Vadim Szuharevszkijről legyen elnevezve, míg a Paszternak utca ezentúl Katedrális utca lesz.

Kígyós településen a Puskin utcát Sport utcára nevezték át.

Vadim Szuharevszkij Beregszász szülötte, az Ukrán Fegyveres Erők ezredese, akit az Ukrajna Hőse címmel tüntettek ki.

Makszim Alekszejenko ukrán katona volt, aki Herszon megyében vesztette életét és Beregszászban temették el. 

Szerhij Levcsuk ukrán katona 2014-ben halt meg az orosz–ukrán háborúban, Luhanszk megyében.

Végezetül az ülés során számos, a kistérség szociális, költségvetési, oktatási szférájával és földhasználatával kapcsolatos döntést támogattak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: