Ukrajnában fontolgatják a kulcsfontosságú tantárgyak számának csökkentését

Az ukrán oktatási rendszerben minden kulcsfontosságú – természettudományi és humán – tantárgy megmarad, azonban koncentráltabb lesz – jelentette be Okszen Liszovij oktatási és tudományos miniszter egy televíziós műsorban.

Az ukrán televízió non-stop háborús adásában elmondta, hogy az Oktatási és Tudományos Minisztérium nem fontolgatja a kulcsfontosságú tantárgyak számának csökkentését. Az olyan tantárgyak, mint Ukrajna története, az ukrán nyelv, a kémia, a fizika, a matematika és a biológia megmaradnak a tantervben - írta a Kárpát.in.ua.

„A tanterv optimalizálásáról, a hasznos ismeretekkel való koncentrálásukról beszélünk, azokról a tantárgyakról, amelyeket fel lehet áldozni. De ez szakértői véleményezés kérdése. Lehetséges koncentráltabban oktatni például az egészségtan alapjait. Ez szakértelem kérdése, minden kulcsfontosságú tudományágat, valamint a természettudományi és humán tárgyakt meg kell őrizni” – hangsúlyozta Okszen Liszovij, aki azonban úgy vélte, hogy a munkaterhelést és az információk átadását úgy kell kiszámítani, hogy a gyermek adottságait is figyelembe vegyék.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: