Különleges határvédelmi művelet kezdődött Kárpátalján

Különleges határvédelmi művelet kezdődött április 27-én a munkácsi határőr-parancsnokság ellenőrzése alá tartozó ukrán–román szakaszon – írta a Goloskarpat hírportál értesüléseire hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

A Nyugat-2023 elnevezésű művelet célja a határszakasz biztonságának és védelmének növelése, az utóbbi időben megszaporodott illegális tevékenységek elleni küzdelem fokozása, valamint az operatív és szolgálati tevékenység javítása – tájékoztatott az ukrán határőrszolgálat csütörtöki közleményében.

A műveletet a munkácsi határőr-parancsnokság koordinálja, részt vesz benne a csapi és a csernyivcii határőr-parancsnokság, a Nemzeti Gárda, az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a országos rendőrség, valamint ukrán fegyveres erők helyi tagjai, illetve egyéb tartalékos állományok is az önkormányzatokkal, a kormányzati szervekkel együttműködve.

A művelet részeként megerősítik az államhatár ellenőrzését és a határvédelmet. Felhívták a figyelmet arra, hogy a különleges művelet során repülőgépeket és drónokat, vagyis a pilóta nélküli repülőgépeket is bevetnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: