Egyre többször kerül az egészségre veszélyes termék a boltok polcaira Ukrajnában

Megnövekedett a hamis és az egészségre veszélyes termékek behozatala az országba a háború óta Ukrajnában – tudatta az Állami Termelési és Fogyasztói Szolgálat Kárpátaljai Központjának sajtószolgálata. A központ arra kéri a lakosokat, hogy vásárlásnál legyenek óvatosak és figyelmesek - írta a Kárpátalja ma.

Egyre több alkalommal kerül a boltok polcaira olyan termék, melyről kiderül, hogy veszélyes, szalmonellával fertőzött, vagy botulizmust okozó kórokozó van benne. Továbbra is rendkívül veszélyes áruk jutnak be más országokból Ukrajnába, azonban nagy nehézséget okoz, hogy laboratóriumi vizsgálat nélkül szinte lehetetlen felismerni az ilyen árukat – hangsúlyozták a szolgálat munkatársai.

A fogyasztói szolgálat igyekszik ellenőrizni a termékeket, azonban még van mit fejlődni e téren, hiszen az Európai Unióban már sokkal fejlettebb módszer és rendszer van kidolgozva a veszélyes élelmiszerek beazonosítására – mondta el Olena Kulikova, a Consumer Trust egyesület igazgatóságának vezetője.

Hozzátette: fontos, hogy amennyiben valaki nem megfelelő minőségű terméket talál a boltok polcain, tájékoztassa a fogyasztói szolgálatot, fontos, hogy írásbeli panaszt is tegyenek, de az is hasznos lehet, ha a közösségi oldalakon osztják meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: