Olyan bejelentést tett a miniszterhelyettes, aminek Ukrajnában senki sem fog örülni

Meg kell hozni a lakossági áram árának emeléséről szóló döntést, ellenkező esetben az energetikai rendszer nem tud felkészülni a következő téli időszakra – jelentette be Farid Szafarov helyettes energiaügyi miniszter egy televíziós műsorban.

A Kárpát.in.ua szerint Szafarov az ukrán televízió non-stop háborús műsorának nyilatkozva elmondta: „A növekedési csúcsok idején minden tarifamódosítás nehéz és kényszerű döntés. Jelenleg a kormány és az energetikai és közműszolgáltatások szabályozásával foglalkozó nemzeti bizottság azon dolgozik, hogy felmérje, mennyivel kell emelni az áramtarifát. De egy ilyen döntést akkor is meg kell hozni, különben az energetikai rendszert nem csak nem lehet helyreállítani, hanem nem is tud felkészülni a következő télre, ami sokkal nehezebb lehet, mint az előző.”

Az energiaügyi miniszterhelyettes megjegyezte azt is, hogy segítséget nyújtanak a lakosság veszélyeztetett csoportjainak, hogy tudják fizetni az áramot. Finanszírozási források lehetnek a villamosenergia-exportból származó bevételek és a partnerek pénzügyi támogatása, amelyről jelenleg is folynak a tárgyalások. Az ukrán energetikai ipar helyreállításához a nemzetközi partnerek is támogatást nyújtanak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: