Az Egészségügyi Minisztérium támogatja az orvosi marihuána legalizálását Ukrajnában

Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma támogatja az orvosi marihuána alapú kábítószerek legalizálását. Erről Igor Kuzin, egészségügyi miniszterhelyettes, országos tisztifőorvos beszélt egy interjúban.

Az Egészségügyi Minisztérium készített egy törvénytervezetet, amely az orvosi marihuána gyógyászati, ipari és tudományos célú felhasználásának szabályozásáról szól.

Kuzin szerint a klinikai protokollok kidolgozása és a gyógyszerek beregisztrálása a törvény elfogadását követően legalább további 6 hónapot vagy 1 évet venne igénybe.

„Ez nem azt jelenti, hogy a marihuánát rekreációs célokra használják majd. Ez azt jelenti, hogy bizonyos előírások mellett engedélyezni fogják az orvosi marihuána-készítmények használatát kifejezetten a betegek kezeléséhez. De ez csak az orvosi felhasználásról szól” – mondta a tisztifőorvos.

Ez különösen a krónikus fájdalmakkal, neurológiai rendellenességekkel és mentális zavarokkal küzdő emberek kezelésére vonatkozna. Kuzin továbbá egyértelművé tette, hogy az orvosi marihuánát akkor fogják használni, ha van bizonyíték használatának hatékonyságára vonatkozóan. (Kárpátalja ma)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: