Botrányos videó! - Egy toborzóközpont alkalmazottai betörtek egy családi házba, és azzal fenyegetőztek, hogy eltörik a házigazda lábát

A Védelmi Minisztérium azt ígéri, hogy kivizsgálják azokat az eseteket, amikor a hadkiegészítő parancsnokságok munkatársai katonatisztekhez méltatlanul gyalázatosan viselkedtek az állampolgárokkal szemben – közölte Olekszandr Pavljuk védelmi miniszterhelyettes a Telegram-csatornáján,

A Kárpát.in.ua szerint Pavljuk azt írta: „A tömegmédiában és a közösségi hálózatokon széles körben terjednek információk a toborzási és szociális támogatási központok munkatársai tisztességtelen viselkedésének egyedi eseteiről Ukrajna állampolgáraival szemben.” Nem említett konkrét eseteket, de megígérte, hogy a toborzási és szociális támogatási központok munkájának ellenőrzése keretében Ukrajna minden megyéjében készek minden incidensre reagálni.

A védelmi miniszterhelyettes leszögezte: nem marad kemény reakció nélkül egyetlen olyan eset sem, amely meggyalázza a hadsereg katonájának, tisztjének a rangját. „Minden hasonló helyzetben hatósági vizsgálatot indítunk, a bűnösöket a hatályos jogszabályok értelmében objektív felelősségre vonjuk” – ígérte meg Olekszandr Pavljuk.

Az RBK-Ukrajina hírprotál korábban arról számolt be, hogy a Hmelnickij megyei Derazsnya városban konfliktus alakult ki a toborzási és szociális támogatási központ alkalmazottai és egy helyi lakos között. A toborzóközpont alkalmazottai betörtek egy családi házba, és azzal fenyegetőztek, hogy eltörik a házigazda lábát, mert kibújt a mozgósítási kötelezettség alól. A toborzási és szociális támogatási központ egyik munkatársa „rendőrőrnagyként” mutatkozott be, és kijelentette, hogy hadiállapot idején bemehet a lakásokba. Az esetről készült videót Andrij Szmolij blogger és politológus tette közzé.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: