A belügyminiszteri tanácsadó szerint a háború után legalább három évre meg kell tiltani a férfiak külföldi utazását

Vadim Deniszenko belügyminiszteri tanácsadó javaslata, hogy a háború után legalább három évre tiltsák meg a férfiak külföldi utazását, felkavarta az ukrán társadalmat, ezért a Belügyminisztérium kihátrált vezető munkatársa és indítványa mögül – közölte a Kárpát.in.ua hírportál a Belügyminisztérium Telegram-közlésére hivatkozva.

A Belügyminisztérium a reagálásában „személyes véleménynek” nevezte Deniszenko nyilatkozatát, és azt kérte a sajtótól, hogy ezt ne tekintsék a Belügyminisztérium hivatalos álláspontjának. A tárca azt is kérte az újságíróktól, hogy Vadim Deniszenkót ne nevezzék a belügyminiszter tanácsadójának. „Számos újságírói kérésre reagálva hivatalosan tájékoztatom önöket, hogy Vadim Deniszenko nem a belügyminiszter tanácsadója” – mondta Marjana Reva, a Belügyminisztérium szóvivője.

Az ügy előzményeiről az RBK-Ukrajina hírportál megállapította, hogy Vadim Deniszenko, Jövő Intézetének vezetője, akit a média a belügyminiszter tanácsadójának nevezett, a Facebookon azt írta, hogy az ukránok nemzetként való megőrzése érdekében további három évre meg kell hosszabbítani a férfiak kiutazási tilalmát a háború befejezése után. „A határok egy csapásra történő megnyitása, mint ahogy 2022. február 24. előtt volt, további egymillió fő elvesztését jelenti. Most körülbelül 7 millió ember van külföldön, akiknek a fele vissza fog térni. Mindazok, akik átfogó visszatérést segítő intézkedésekről írnak, csalnak. Nincsenek és nem is lesznek valódi átfogó intézkedések. Sajnos” – írta Vadim Deniszenko.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: