A hadiállapot idején a hadkötelesek csak katonai nyilvántartásba vétel után vállalhatnak munkát

A hadiállapot ideje alatt a sorkötelesek, hadkötelesek és tartalékosok csak akkor vehetők fel munkahelyre, ha a területi toborzási és szociális támogatási központok katonai nyilvántartásában vannak – számolt be az RBK-Ukrajina hírportál a Csernyivci megyei területi toborzási és támogatási központ sajtószolgálatának Facebook-közlésére hivatkozva.

A hadkiegészítő parancsnokság emlékeztetett arra, hogy a munkáltatónak ellenőriznie kell a 18-60 év közötti férfiak katonai nyilvántartási okmányainak a meglétét: sorkötelesek esetében a katonakönyvek vagy ideiglenes igazolványokat, hadköteleseknél a területi toborzási és támogatási központ regisztrációról szóló igazolását.

„Az állami szervek, önkormányzati szervek, intézmények, szervezetek, vállalatok, oktatási intézmények vezetőinek tulajdonformától függetlenül be kell tartaniuk a katonai nyilvántartás vezetésére vonatkozó jogszabályi előírásokat” – áll a közleményben. Hangsúlyozták azt is, hogy a védelemre, a mozgósítási kiképzésre és a mozgósításra vonatkozó jogszabályok megsértéséért, különös tekintettel a katonai nyilvántartás vezetésére, az érintettek a törvény szerint felelnek - írta a Kárpát.in.ua.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: