Egy 30 éves kárpátaljai férfi gyilkolt Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2023. augusztus 10-én 0 óra 55 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest VII. kerületében, a Klauzál téren holtan találtak egy akkor még ismeretlen személyazonosságú embert. A szemle során megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bejelentéstől számított 11 órán belül azonosították, majd a józsefvárosi rendőrök a Rákóczi téren 2023. augusztus 10-én 11 óra 35 perckor elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves, ukrán állampolgárságú B. Ferenc a bűncselekmény éjszakáján a Klauzál téren pénzt követelt padon ülő áldozatától. Mivel nem kapott, súlyosan bántalmazta a 49 éves férfit, majd elvett tőle ötezer forintot. Az életvédelmi nyomozók halált okozó testi sértés és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették. A gyanúsított nem tett vallomást.

A nyomozás megállapította, hogy a férfinek társa is volt, aki tétlenül végignézte a sértett bántalmazását, majd az elkövetővel együtt borozott az elvett pénzből. Az életvédelmi nyomozók a 46 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt indítottak büntetőeljárást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: