Háza építésére kényszerítette a katonákat egy parancsnokhelyettes

Egy Lviv megyében állomásozó katonai egység parancsnok-helyettese arra kényszerítette a katonákat, hogy építsék a házát, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai őrizetbe vették – közölte csütörtökön az RBK-Ukrajina hírportál az Állami Nyomozó Iroda (DBR) sajtószolgálatára hivatkozva.

A Kárpát.in.ua szerint július közepe óta a katonák ahelyett, hogy Ukrajna védelmében látnának el feladatokat, a parancsnokhelyettes birtokán dolgoztak, aki a kétszintes villájának javítási és építési munkálataiba 7 katonát vont be.

A műveleti adatok szerint a parancsnokhelyettes a laktanya területén illegális üzletet létesített, amelyet a felesége irányított. „A rendelkezésre álló adatok szerint élelmiszereket adott el a katonáknak, amelyet az állam hivatalosan a katonaság ellátására jelölt ki” – közölte a DBR.

A gyanúsított lakóhelyén házkutatást tartottak. A bűnüldöző szervek dokumentumokat és nagy mennyiségű pénzt foglaltak le különböző pénznemekben. A parancsnokhelyettest hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A büntetőtörvénykönyv vonatkozó cikkelyében meghatározott büntetés 12 évig terjedő szabadságvesztés.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: