Leszerelt katonáktól zsarolt ki pénzt veréssel és pszichikai nyomással két ukrán katona

Lvivben az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyomozói lelepleztek két katonát, akik pénzt zsaroltak ki fizikai és pszichikai ráhatással az ukrán fegyveres erők leszerelt katonájától és más állampolgároktól, mindkettőt őrizetbe vették a második részlet átadásakor – számolt be az RBK-Ukrajina hírportál a Legfőbb Ügyészség sajtószolgálatára hivatkozva.

A nyugat-ukrajnai régió védelmére szakosodott lvivi ügyészség eljárási irányítása alatt két katonát gyanúsítottak meg zsarolás miatt.” A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak pénzt követeltek a leszerelt katonától. Erkölcsi és pszichológiai nyomást gyakoroltak rá, és fizikailag bántalmazták - írta a Kárpát.in.ua.

„Két zsarolást dokumentáltak, amelyek során egy Lviv megyei lakosból először 21 000 hrivnyát, majd később további 56 000 hrivnyát vertek ki. A gyanúsítottakat a pénz második részletének átvételekor vették őrizetbe” – tette hozzá a sajtószolgálat. A két zsaroló védőt 24 órás házi őrizetbe helyezték. Folyik annak megállapítása, hogy más személyek részt vettek-e a bűncselekményben.

Az SZBU szerint az őrizetes védőkről kiderült, hogy két egykori bűnözőről van szó, akik eltitkolták a múltjukat, és bevonultak a katonának. Miután beiratkoztak a régió egyik katonai egységébe, önkényesen elhagyták az egységüket, és elkezdtek pénzt kizsarolni állampolgároktól. „Katonai álca mögött az elkövetők mesterséges konfliktushelyzeteket hoztak létre, majd a vita lezárásáért cserébe „benyújtották a számlát” az áldozatoknak” – tette hozzá SZBU.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: