Podoljak: Ukrajnának most katonai támogatásra van szüksége, nem pedig Oroszországgal folytatott tárgyalásokra

Ukrajnának most katonai támogatásra van szüksége, nem pedig Oroszországgal folytatott tárgyalásokra – közölte Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója a Twitteren.

Az elnöki hivatalvezetői tanácsadó megjegyezte: most már csak Oroszországnak van szüksége tárgyalásokra, mert így képes lesz konszolidálni a megszállt területeket, elhagyni a Krím felé vezető szárazföldi folyosót, részt venni a rendszer belső megerősítésében, és felkészülni egy új háborúra Ukrajnával.

„Ukrajnának nincs szüksége tárgyalásokra az agresszorral – Ukrajnának döntésre van szüksége a teljes katonai támogatásról, hogy kiverje az oroszokat a megszállt területekről, és ezzel megsemmisítő vereséget mérjen Putyin inváziójára, és véget vessen a háborúnak” – hangsúlyozta bejegyzésében Mihajlo Podoljak.

A tanácsadó méltatlankodását az váltotta ki, hogy az elmúlt napokban számos ország tisztségviselői sürgették az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokat - írta a Kárpát.in.ua. Olaszország védelmi minisztere például politikai döntésre szólította fel Ukrajnát a konfliktusban, mert „az ellentámadás különféle nehézségekbe ütközött”.

Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök ugyanakkor az Oroszország és Ukrajna közötti „irracionális háború” befejezésére szólított fel, és követelte Oroszország jelenlétét a „békeképlet” szaúd-arábiai csúcstalálkozón.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: