Ukrajnában munkára foghatják a harcolni nem akarókat, törvény készül a hadiállapot alatti mozgósítás bővítéséről

A Legfelső Tanácsban bejegyezték a 9566. számú törvénytervezetet, amelynek ki kell terjesztenie az állampolgárok hadseregbe történő mozgósításának lehetőségeit a hadiállapot alatt, bevezetve a munkaszolgálatot a harcolni nem akarók számára – számolt be az RBK-Ukrajina hírportál.

A jogszabálytervezet indokolásában az szerepel, hogy a törvénymódosításokat a szavazók, valamint a területi toborzási és szociális támogatási központok illetékesei javasolták. Ezek a változtatások lehetővé teszik a munkaképes hadköteles korú és hadra fogható, de harcolni nem akaró személyek behívását a hadseregbe védelmi jellegű munkálatok végzésére és a nemzetgazdaság hadiállapot alatti működésének biztosítására - írta a Kárpát.in.ua.

Ha a törvénytervezetet elfogadják, a hadkiegészítő parancsnokságok a motivált hazafiakkal való foglalkozásra összpontosíthatnak. Heorhij Mazuras, a Nép szolgája párt parlamenti képviselője és a törvényjavaslat szerzője szerint a mozgósítási törvény módosításai hozzájárulnak majd a mozgósítást elkerülők számának csökkentéséhez.

„Ez egy reális, bölcs és pragmatikus megközelítés, amely elkerülhetetlenül átfogó pozitív hatást fejt majd ki, és lehetővé teszi számunkra, hogy erősebbek legyünk a rasiszta agresszióval szembeni ellenállásban” – áll a törvénytervezet magyarázó szövegében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: