Ukrajnában újabb behívási hullám jöhet

Ukrajnában az elnökhöz intézett felhívások ellenére sem terveznek változtatásokat a mozgósításban, valószínűsíthető azonban egy újabb behívási hullám – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az Ukrajinszke Rádiónak nyilatkozva.

„A mozgósítást illetően nem kell változásokat várni. A mozgósításunk egy napig sem állt le, hanem az a bizonyos feladatok ellátására behívandó fiúk és lányok száma iránti igények figyelembevételével történik, amit mi nyugodtan végrehajtunk. A mozgósításnak már nem az első szakaszán vagyunk túl, tehát nem kell erőszakhoz folyamodnunk, mert minden a ma létező terv szerint halad.” - mondta a tisztségviselő.

Az RNBO titkára azonban lehetségesnek tartja egy további mozgósítási hullám elrendelését. Elmondása szerint a hadsereg jelenleg foglalkozik ezzel a kérdéssel. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez nem jelenti azt, hogy a további tervek túllépik a 2022. február 24-én jóváhagyott kereteket - írta a Kárpát.in.ua.

„A mozgósítás nyugodtan zajlik, és a fegyveres erők számára szükséges mértéket még soha nem léptük túl. Ráadásul egyetlen hónapban sem értük el az általunk jóváhagyott számokat” – tette hozzá a fő nemzetbiztonsági és védelmi illetékes. Mint hangsúlyozta: „pontosan annyi embert hívunk be a hadseregbe, amennyi a feladatok elvégzéséhez szükséges”. „Annyiban különbözünk az Oroszországi Föderációtól, hogy nem titkoljuk el a társadalmunkban zajló folyamatokat. Ha vannak gazemberek, akik a háborút felhasználva pénzt akarnak keresni egyik vagy másik dologból, akkor ez nem fog megtörténni. Mindent a nyilvánosság előtt fogunk tenni, és mindazokat, akik részt vettek a visszaélésekben, különösen a háború alatt, meg fogjuk büntetni” – mutatott rá Olekszij Danilov.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: