Vannak olyan ukrajnai nyugdíjasok, akik augusztusban egyszeri pénzbeli juttatást kapnak

Egyszeri pénzbeli juttatást ad augusztusban az ország függetlenségének napjához kapcsolódóan Ukrajna Nyugdíjalapja – tudatta az UNIAN hírügynökségre hivatkozva a Kárpátalja ma.

A juttatást a háborús veteránoknak, a náci üldöztetés áldozatainak, valamint azoknak az állampolgároknak utalják, akik szolgálatukért kitüntetést kaptak.

Ezen kívül 3 100 hrivnya pénzbeli juttatást kapnak augusztusban a koncentrációs táborok, gettók, egyéb kényszerfogvatartási helyek foglyai, a fogyatékkal élők és a munkaképtelenek. 1 000 hrivnyát utalnak a háborúban résztvevőknek, azoknak, akik a méltóság forradalmában megsérültek, és azon gyermekeknek, akik koncentrációs táborokban, gettókban, kényszerfogságban születtek. 3 100 hrivnyát kapnak a kitüntetéssel rendelkező katonák és veteránok. 650 hrivnya pénzbeli segítséget kapnak az elhunyt háborús veteránok családtagjai. 1 000 hrivnya pénzbeli juttatást kapnak az elesett (elhunyt) ukrán védők családtagjai. 450 hrivnyát utalnak a koncentrációs táborok, gettók, egyéb kényszerfogvatartási helyek egykori foglyai, kényszermunkára deportált személyek, partizánok gyermekei számára.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: