Ukrajnában megtiltanák a kiszolgáltatott réteghez tartozó áramfogyasztók lekapcsolását az elektromos vezetékről

A szociálpolitikai minisztérium azt javasolja, hogy a kiszolgáltatott réteghez tartozó áramfogyasztók számára télen tiltsák meg az áram adósságok miatti lekapcsolását - írta a Kárpáti Igaz Szó.

A Miniszteri Kabinet erről szóló határozattervezetét az Ukrán Szakszervezetek Szövetségének honlapján hozták nyilvánosságra megvitatásra. E szerint a veszélyeztetett fogyasztók kategóriái a következők:

  • a rezsitámogatásban részesülők;
  • az I. és II. kategóriájú rokkantak, ideértve azokat a személyeket is, akik fogyatékos gyermeket gondoznak, és nem részesülnek rezsitámogatásban;
  • családi típusú gyermekotthont fenntartó, rezsitámogatásban nem részesülő személyek;
  • többgyermekes és alacsony jövedelmű családok, amelyek nem részesülnek rezsitámogatásban;
  • három vagy több gyermeket nevelő nevelőszülők, akik nem részesülnek rezsitámogatásban;
  • lakóhelyiségben (lakásban, házban) élő háztartási villamosenergia-fogyasztók, akiknek élete és egészsége az elektromos hálózatból táplálkozó egészségügyi berendezések folyamatos, működésétől függ, és nem részesülnek rezsitámogatásban.

A fogyasztók veszélyeztetett csoportjainak védelmét szolgáló különleges kiegészítő intézkedések sorában ezért javasolt többek között a szolgáltató számára, hogy javasolja az adósság-átütemezését. Ezzel egyidejűleg a törlesztési ütemterv nem haladhatja meg havonta a létminimum 20%-át. Ezenkívül a hátralékkal rendelkező háztartást tilos lenne október 15-től április 15-ig tartó időszakban lekapcsolni az áramról. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: