7,5 millió hrivnyát csaltak ki Kárpátalján a háborúban elesett fiát gyászoló anyától

7,5 millió hrivnyát csaltak ki Kárpátalján szélhámosok egy anyától, aki elveszítette gyermekét a háborúban - írta a Kárpáti Igaz Szó az UNIAN cikkére hivatkozva.

A csalók 49 éves áldozata a donyecki régióból települt át Ungvárra a háború kitörése után, akinek a fia az ukrán hadseregben szolgált és vesztette életét a fronton. Miután a fiát elveszítő édesanya megkapta a tetemes összegű állami segélyt, ügyeskedők csalták kelepcébe. Meggyőzték arról, hogy a pénzt veszélyes odahaza tartania, s a bankok sem megbízhatóak. Rábeszélték áldozatukat, hogy egy külföldi kriptovaluta számlán helyezzen el 5 millió hrivnyát, amit viszont ők felügyeltek. Később még kicsaltak a donecki asszonytól 2,5 millió hrivnyát.

Idővel a hiszékeny áldozat szeretett volna hozzájutni a pénzéhez, ám addigra „ismerősei” kereket oldottak és minden kapcsolata megszűnt velük. A fiát gyászoló megvezetett édesanya ezek után a rendőrséghez fordult, ahol hosszas nyomozás után sikerült az elkövetők nyomára bukkanni.

A nemzeti rendőrség és az ügyészség nyomozói közös akció során Kárpátalján fogták el az egyik, 35 éves gyanúsítottat, aki beismerte tettét, s megnevezte azon tettestársait is, akik segítségére voltak a nagy összegű csalás elkövetésében.

Ukrajnában az állam 15 millió hrivnya folyósítását ígéri azoknak, akik a háborúban veszítik el családtagjukat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: