A téli áramszünetek esetén is lesz internete az ukrán lakosságnak

Az esetleges téli áramszünetekkel kapcsolatban az ukránok elkezdtek aktívan áttérni az energiatakarékos internetes hálózatokra, de ahhoz, hogy valaki áramszünet alatt is online tudjon maradni, fel kell vennie a kapcsolatot a szolgáltatójával, és meg kell kérdeznie, hogy van-e PON szolgáltatása – közölte Mihajlo Fedorov digitális átalakulásért felelős miniszter egy televíziós műsorban.

A Kárpát.in.ua szerint Fedorov az ukrán televízió non-stop háborús adásában elmondta: „Tavaly sokat tettünk az áramkimaradások alatti kommunikáció javításáért, és ezt ebben az évben is aktívan folytatjuk. A szolgáltatók és üzemeltetők akkumulátorokat és tartalék áramellátási rendszereket vásárolnak, az állampolgárok pedig aktívan váltanak át az energiatakarékos internetes hálózatokra – tette hozzá. Ez utóbbi eszköz pedig meglehetősen hatékony és hasznos – jegyezte meg.

A miniszter ezért azt javasolja, hogy a felhasználók forduljanak a szolgáltatóikhoz, és érdeklődjenek, van-e olyan szolgáltatásuk, mint a PON. Ez egy modern technológia, amely lehetővé teszi, hogy akkor is online legyen a felhasználó, ha 72 órán keresztül nincs áram – magyarázta. „A legtöbb szolgáltató rendelkezik PON-szolgáltatással, és országszerte több millió állampolgár váltott már erre a szolgáltatásra. Ha az önök szolgáltatója nem rendelkezik ilyen szolgáltatással, akkor váltania kell egy másikra. Ez igazi segítség az esetleges áramkimaradások idején” – mutatott rá Mihajlo Fedorov.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: