A védelmi miniszterhelyettes figyelmeztette a mozgósítást elkerülni próbálókat: a rendszer mindenkit lát

A hadkiegészítő parancsnokságoknak lehetőségük van a hadköteles állampolgárok azonosítására, még akkor is, ha nem frissítették adataikat a területi toborzási és szociális támogatási központokban vagy nem szerepelnek a hadkötelesek elektronikus nyilvántartásában – jelentette ki Natalija Kalmikova védelmi miniszterhelyettes egy televíziós műsorban.

A Kárpát.in.ua szerint Kalmikova az ukrán televízió non-stop háborús adásában műsorvezetői kérdésére, hogy a hadkötelesek nyilvántartásának milyen szerepe van a mozgósítást elkerülni próbálók számának csökkentésében, elmondta, hogy az állam „láthatja” ilyen állampolgárokat. „Még akkor is, ha valaki nem szerepel a katonai nyilvántartásban, mert vannak más nyilvántartások is, és ezek segítségével mindenképp ki tudjuk deríteni” – tette hozzá.

Ebben az összefüggésben a védelmi miniszterhelyettes emlékeztetett az emberek „digitális lábnyomára” a modern világban. Mint hangsúlyozta, „Ukrajnát mindannyiunknak meg kell védenünk”. „Ezért jobb, ha mindenki maga jelentkezik, megkeresi azt az egységet, amelyben szolgálni akar és bevonul” – tanácsolta Natalija Kalmikova.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: