Egy három hónapos gyermeket hagytak a Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház „Élet Ablakában”

Egy kisfiút hagytak a Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház „Élet Ablakában”. A kisgyermek 5500 grammos volt, körülbelül három hónapos lehet.

A kórház tájékoztatása szerint a kisfiút melegen felöltöztették, tiszta ruha volt rajta, és jól táplált volt. Az orvosok megvizsgálták, és megállapították, hogy teljesen egészséges.

Az orvosok a protokoll szerint jártak el, ezért azonnal a helyszínre hívták a rendőröket, akik az elhagyott gyerekről minden illetékes hatóságot, szolgálatot értesítettek - írta a Kárpátalja ma.

Az „Élet Ablak” a nem kívánt csecsemők anonim elhelyezésére ad lehetőséget, amikor valaki ott hagyja gyermekét, megszólal egy riasztó. A közelben nincsenek kamerák, így ilyen esetben nem keresik meg az édesanyát vagy az édesapát, a baba minden szükséges ellátást megkap majd az államtól és a különböző szervezetektől.

A gyermeket elhagyó szülők két hónapon belül visszatérhetnek a kórházba, kivizsgáláson, DNS-vizsgálaton eshetnek át, és amennyiben beigazolódik, hogy valóban ők a szülei az elhagyott csecsemőnek, hazavihetik.

Ha a vér szerinti szülők nem térnek vissza, a gyermeket lehetőség lesz örökbe fogadni, vagy átkerül az árvaházba. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: