Ukrajnában jelenleg nincs szükség a mozgósítás jelentős fokozására

Ukrajnában jelenleg nincs szükség a mobilizációs intézkedések erőteljes növelésére – jelentette ki szerdán Fegyir Veniszlavszkij parlamenti képviselő, a Legfelső Tanács biztonsági és védelmi bizottságának tagja a BBC-nek nyilatkozva.

A Kárpát.in.ua szerint Veniszlavszkij elmondta: „Ma nincs okunk a mozgósítási intézkedések bővítésének, gyorsításának vagy számszerű növelésének szükségességéről beszélni.” Emlékeztetett arra, hogy az Oroszország által kezdett teljes körű invázió első napján Ukrajna általános mozgósítást hirdetett. A mozgósítás keretein belül pedig a területi toborzási és szociális támogatási központok biztosítják a veszteségek pótlását, mind az elesettekét, mind a sebesültekét – tette hozzá.

A parlamenti képviselő jelezte, hogy folyamatban van az új mozgósítási tartalékok kialakítása is, „amelyekre az ellentámadáshoz és a területek felszabadításához van szükség”. „De ma már semmi okunk azt állítani, hogy drasztikusan növelni kell a mozgósított személyek számát” – hangsúlyozta Fegyir Veniszlavszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: