Ukrán toborzótisztek brutálisan megvertek egy hadkötelest az utcán

A Ternopil megyei területi toborzási és szociális támogatási központ vizsgálatot indít, miután a munkatársai brutálisan megvertek Ternopilban egy hadkötelest az utcán – számolt be vasárnap az RBK-Ukrajina hírportál a Ternopil megyei területi toborzási és szociális támogatási központ Facebook-közlésére hivatkozva.

A Kárpát.in.ua szerint Ternopilban a közösségi oldalakon terjesztett videóban látható eseményekhez vezető összes körülmény kiderítése érdekében hatósági vizsgálatot rendeltek el. A hadkiegészítő parancsnokság munkatársainak intézkedését értékelő szakértői véleményt átadják a rendvédelmi szerveknek.

Vasárnap egy videófelvétel jelent meg az interneten, amelyen a Ternopil megyei területi toborzási és szociális támogatási központ alkalmazottai megvernek egy hadköteles férfit. Az Állami Nyomozó Iroda (DBR) a tény alapján büntetőeljárást indított.

Szerhij Nadal, Ternopil polgármestere és Dmitro Lubinec, a Legfelső Tanács emberi jogi biztosa is reagált az esetre. Mindketten részletes vizsgálatot sürgettek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: