Álmukban mészárolta le a kilenctagú ukrán családot két orosz katona

Az ukrajnai Donyeck megyei ügyészség felvételei szörnyű gyilkossági helyszínt mutattak, ahol a család több tagját ágyukban, egymás karjaiba zárva lőtték le, a falakon pedig vérfoltok voltak láthatók.

Ukrajna azt állítja, hogy a családot az orosz megszálló erők ölték meg egy veszekedést követően, míg az orosz hatóságok szerint két orosz katonát tartóztattak le a gyilkosságok miatt – írja a CNN nyomán az Index.

Az ukrajnai Donyeck megyei ügyészség szerint a hónap elején katonai egyenruhát viselő fegyveresek követelték, hogy az ott élő család hagyja el a házat, hogy egy orosz katonai egységnek adjanak helyet.

Amikor a ház tulajdonosa ezt megtagadta, a támadók fizikai erőszakkal fenyegették meg a családtagjait, majd távoztak – közölte hétfőn a hivatal előzetes információk alapján.

Napokkal később a fegyveresek visszatértek, és lelőtték a család mind a kilenc tagját, akik akkor már aludtak – közölte az ukrán ügyészség.

Az orosz nyomozók közölték, hogy hétfőn két orosz katonát vettek őrizetbe a kilenc ember meggyilkolásával összefüggésben Volnovakhában.

Az Orosz Föderáció szerint a gyanúsítottak „a Távol-Keletről származó, szerződés alapján szolgálatot teljesítő orosz katonák”. Az orosz nyomozók szerint az első értékelés alapján „a bűncselekmény indítéka egy belpolitikai okokra visszavezethető konfliktus volt”.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: