Csaknem kétszáz gyermeket evakuáltak Kupjanszk térségéből

Az ukrán hatóságok eddig 190 gyermeket evakuáltak a Harkiv megyei Kupjanszk környékéről, hogy megvédjék őket az orosz hadsereg ágyúzásaitól - közölte Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója kedden a Telegramon.

A tisztségviselő hozzátette, hogy a gyermekek kimenekítése tovább folytatódik. Szavai szerint az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg változatlanul támadásokat hajtott végre Harkiv, Izjum, Csuhujiv, Bohoduhiv és Kupjanszk térségében polgári infrastrukturális létesítmények ellen. A harkivi régió több mint 17 települését vették tűz alá - írta.

Szerhij Liszak, a keleti országrészben lévő Dnyipropetrovszk megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy az orosz erők kedden csapást mértek egy - közelebbről nem megnevezett - infrastrukturális létesítményre Krivij Rih város mellett. Az eddigi információk szerint senki sem sérült meg. A kormányzó arról is hírt adott, hogy hétfő este óta az oroszok háromszor lőtték nehéztüzérséggel Nyikopol térségét, aminek következtében egy helyi lakos megsérült, továbbá károk keletkeztek egy templomban, hét lakóházban, egy melléképületben, két személygépkocsiban, valamint villany- és gázvezetékekben.

Roman Mrocsko, a déli Herszon város katonai adminisztrációjának vezetője a Facebookon arról számolt be, hogy az orosz csapatok nyolc nap alatt másodjára lőtték a megyeszékhelynek ugyanazt a területét, és egy üres raktárt romboltak le.

Olekszandr Tarnavszkij, a délkeleti szektorban harcoló ukrán csapatok parancsnoka arról adott hírt, hogy az ukrán erők megsemmisítettek egy orosz TOSZ-1-es termobárikus rakéta-sorozatvetőt és két önjáró tarackot. Közölte, hogy az ukrán rakéta- és tüzérségi egységek egy nap alatt 1322 feladatot teljesítettek, aminek következtében az ellenség vesztesége elérte az 583 főt.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, keddi helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 890-nel 306 860-ra emelkedett. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett öt orosz harckocsit és 21 tüzérségi rendszert. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: