Kezdődik? - Az orosz ágyúzások miatt hét megyében volt áramszünet

Az orosz támadások következtében hét megyében van áramszünet – jelentette az ukrán energiaügyi minisztérium.

„Donyeck, Zaporizzsja, Szumi, Csernyihiv, Mikolajiv, Harkiv és Herszon megye fogyasztóinak egy része áram nélkül maradt” – olvasható a közleményben.

Ezenkívül Lemberg megyében megsérült az Ukrenergo 330 kilowattos légvezetéke, aminek következtében mintegy 76 ezer fogyasztó maradt áram nélkül. Ezeket a károkat sikerült helyreállítani

Harkiv megyében több távvezetéket is bekötöttek a hálózatba. Ennek eredményeképp csaknem 100 háztartásban sikerült helyreállítani az áramellátást. Ezenkívül Zaporizzsjában csaknem 2000 lakos küzdött rövid távú áramkimaradással. Jelenleg mindenkit visszacsatoltak a hálózathoz.

A nap folyamán összesen több mint 32 ezer fogyasztó áramellátását sikerült helyreállítani. Az energetikai szakértők ugyanakkor hangsúlyozzák, az áramtermelő létesítmények normálisan működnek. A raktárakban lévő szén- és fűtőolajkészletek elegendőek az állomások zavartalan működéséhez.

„A megtermelt villamos energia mennyisége elegendő a fogyasztók és az ipar igényeinek maradéktalan kielégítésére” – zárta szavait az energiaügyi minisztérium. (Kárpáti Igaz Szó)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: