Megmérgezték az ukrán katonai kémfőnök feleségét

Megmérgezték Kirill Budanov, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztálya vezetőjének feleségét, Marianna Budanovát kórházban kezelik – közölte kedden az RBK-Ukrajina hírportál titkosszolgálati forrására hivatkozva.

Az informátor a kiadványnak elmondta, hogy Budanov feleségének hosszú ideje romlott az egészségi állapota, és kórházba került. A kezelése most ért véget. Marianna Budanova orvosi felügyelet alatt van.

A forrás jelezte, hogy a nőnél nehézfémes mérgezést diagnosztizáltak. Az ilyen anyagokat semmilyen módon nem használják a hétköznapi életben vagy katonai téren. Ezért a használatuk feltételezi a mérgezési kísérlet valószínűségét.

Az informátor hozzátette, hogy egyelőre nem tudni, hogy egyszeri mérgezésről van-e szó, vagy a nőt fokozatosan mérgezték. A Budanov felesége elleni feltételezett merénylet ügyében jelenleg is folyik nyomozás - írta a Kárpát.in.ua.

Közben a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztálya megerősítette Marianna Budanova megmérgezését, sőt több alkalmazottjáét is.

Marianna Budanova 1993. augusztus 3-án született a Kijev megyei Sztaviscse községben. A médiában pszichológusként, önkéntesként és közéleti személyiségként emlegetik. 2020-ban a választásokon sikertelenül indult a kijevi városi tanácsba az Udar párt színeiben. 2021-ben Vitalij Klicsko tanácsadója volt a korrupció elleni küzdelemben az ifjúságpolitika és a sport területén.

Kirilo Budanov nyáron egy interjúban azt mondta, hogy Marianna vele él az irodájában, és a pár a hét minden napján, éjjel-nappal együtt van biztonsági okokból. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a felesége nem dolgozik a katonai hírszerzésben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !