Podoljak: a háború befagyasztása egyenlő lenne Oroszország győzelmével

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója kedden az X-en tett közzé egy bejegyzést, melyben arról írt, hogy a háború befagyasztása egyenlő lenne Oroszország győzelmével.

Leírta, az oroszok megértették, hogy nem lesz villámháború, és nem tudnak bábkormányt létrehozni, valamint hogy nem tudják katonai eszközökkel átvenni az ellenőrzést Ukrajna teljes területe felett.

Podoljak szerint viszont Moszkva örül a világban növekvő instabilitásnak, hivatásszerűen provokálja a régiókat, köztük a Közel-Keletet. A tanácsadó szerint ezzel a fő céljuk, hogy eltereljék a közvélemény figyelmét az ukrajnai háborúról, megváltoztassák a fókuszt, jelentősen csökkentsék az ellenségeskedések intenzitását, és a háború befagyasztása felé haladjanak - írta az Index.

Kifejtette azt is, hogy szerinte képtelenség elhinni, hogy Oroszország törvénytisztelő globális szereplővé válik, és nyilvánvaló, hogy Oroszországnak szünetre van szüksége, hogy utána még keményebben csapjon le.

"Ha ma nem állítják meg az agresszort, ha nem büntetik meg a kiáltványgyilkost, akkor az étvágya csak nőni fog. Ezért csak egy prioritás van: Ukrajnának győznie kell... "– olvasható a bejegyzésben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: