Ukrán parancsnok: a háború továbbterjedhet Ukrajnán belül

Szerhij Najev, az északi határ védelméért felelős ukrán tábornok azt mondta az ABC Newsnak: ha Oroszország továbbfejleszti a fegyvertechnológiáját és fegyvergyártását, akkor ennek következtében a háború továbbterjedhet Ukrajnán belül, és a keleti-déli területek mellett más régiókat is elérhet - írta az Index.

"Igyekszünk felkészülni erre. Védállásokat építünk, aknákat helyezünk el, és kiképezzük a katonáinkat"– mondta, miközben utalt arra is, hogy a tüzérségi lőszerek (amelyekből hiány van Ukrajnában) mennyiségénél még fontosabb lehet az, hogy milyen minőségű lőszerekhez jut hozzá a két hadviselő fél.

„A technológia létfontosságú. Korábban egy-egy célponthoz akár 100 lőszert is fel kellett használni a régi, szovjet stílusúak közül. A nyugatiakból viszont ennél jóval kevesebbet, nagyjából tízes nagyságrendben kell felhasználni lőszereket, tehát a technológia mindig fontosabb a számoknál. És azt is szeretném ismételten hangsúlyozni, hogy ez a segítség nagyon-nagyon fontos nekünk” – mondta Najev a nyugati szállítmányokra utalva

Megosztás

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: